Карпатський борщ без картоплі та засмажки: оригінальний рецепт традиційної української страви

Автор: Лобанова Єлизавета

У кожному регіоні України готують борщ за власним рецептом. У подільський борщ у давнину клали щавель та подорожник, а на Закарпатті звикли готувати "підбиваний" борщ без картоплі. Цю страву готували ще давні лемки. У рецепті немає картоплі, капусти та засмажки, до яких більшість сучасних українців вже звикли.

Карпатський борщ без картоплі та засмажки: оригінальний рецепт традиційної української страви   - today.ua

Стародавній рецепт закарпатського борщу, який прийшов із Польщі, досі передається з покоління у покоління. Нащадки діляться рецептом борщу з сучасними українцями та годують стравою туристів.

Карпатський борщ без картоплі та засмажки: оригінальний рецепт традиційної української страви

Рецепт приготування закарпатського борщу

Буряки на борщ закарпатці зазвичай варили окремо. Зварений буряк почистіть та поріжте соломкою. Покладіть у киплячий бульйон. Борщ з відварного буряку має більш насичений смак, ніж з сирого.

Далі потрібно виконати основний ритуал лемків - "підбити" борщ. Для цього візьміть 0,5 л жирної сметани, додайте 2 сирих яєчних жовтки та 1,5-2 столових ложки борошна. Ретельно все змішайте та вилийте у бульон. Помішуйте постійно борщ, але щоб він не закипів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Подається підбиваний борщ у глибоких склянках, з чорним хлібом. М'ясо з борщу зазвичай подається окремо на тарілці.

Раніше повідомлялося, як приготувати холодний літній борщ без м’яса нашвидкуруч.