Today.ua

Італійський омлет з картоплею і зеленню: рецепт смачного і ситного сніданку

У кожній країні готують свій традиційний омлет з певного набору продуктів. Болгари звикли додавати в омлет солодкий перець, французи готують знаменитий у всьому світі омлет "Пуляр", а ось італійці славляться своєю фріттатою. Це класичний варіант омлету з різними начинками, в тому числі і картопляною.

Фрітата з картоплею: рецепт

Інгредієнти:

Для початку очистить і наріжте картоплю великими кубиками розміром 2,5 см.

У великій каструлі доведіть воду до кипіння, посоліть і варіть у воді картоплю протягом 5 хвилин.

Поки картопля вариться, у великій мисці збийте яйця на омлет, додайте подрібнену петрушку, сир, сіль та перець.

Картоплю додайте в миску з яйцями та іншими інгредієнтами, добре усе перемішайте.

Нагрійте велику сковороду з оливковою олією на середньому вогні. Вилийте у сковороду яйця та рівномірно розподілить картоплю по сковороді.

Накрийте фрітату кришкою та готуйте 10 хвилин, потім переверніть та готуйте ще хвилин 7.

Візьміть тарілку з таким самим діаметром, як у сковороди, та обережно перекладіть страву на тарілку.

Подавайте італійський омлет із зеленню у теплому вигляді.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати солодкий омлет з сиром та корицею для всієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ