У кожній країні готують свій традиційний омлет з певного набору продуктів. Болгари звикли додавати в омлет солодкий перець, французи готують знаменитий у всьому світі омлет "Пуляр", а ось італійці славляться своєю фріттатою. Це класичний варіант омлету з різними начинками, в тому числі і картопляною.
Фрітата з картоплею: рецепт
Інгредієнти:
- 6 яєць;
- 500 г картоплі;
- 60 г тертого сиру пармезан (або інший твердий сир за бажанням);
- 3 столові ложки оливкової олії;
- сіль та свіжомелений чорний перець - за смаком;
- свіжа петрушка - за смаком.
Для початку очистить і наріжте картоплю великими кубиками розміром 2,5 см.
У великій каструлі доведіть воду до кипіння, посоліть і варіть у воді картоплю протягом 5 хвилин.
Поки картопля вариться, у великій мисці збийте яйця на омлет, додайте подрібнену петрушку, сир, сіль та перець.
Картоплю додайте в миску з яйцями та іншими інгредієнтами, добре усе перемішайте.
Нагрійте велику сковороду з оливковою олією на середньому вогні. Вилийте у сковороду яйця та рівномірно розподілить картоплю по сковороді.
Накрийте фрітату кришкою та готуйте 10 хвилин, потім переверніть та готуйте ще хвилин 7.
Візьміть тарілку з таким самим діаметром, як у сковороди, та обережно перекладіть страву на тарілку.
Подавайте італійський омлет із зеленню у теплому вигляді.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати солодкий омлет з сиром та корицею для всієї родини.