Хрусткі кабачки на зиму: простий рецепт домашньої заготовки

Автор: Лобанова Єлизавета

Літо - час для домашніх заготовок на зиму. Поки сезон овочів і фруктів в розпалі, потрібно користуватися цим і пробувати нові рецепти закусок. Безумовно, сезонні овочі потрібно їсти свіжими, але не в сезон вам теж може захотітися поласувати, наприклад, кабачками. Саме тому пропонуємо простий рецепт консервації, яка максимально зберігає смак свіжих кабачків.

Хрусткі кабачки на зиму: простий рецепт домашньої заготовки - today.ua

Хрусткі кабачки на зиму

Інгредієнти:

  • кабачки - 1 кг;
  • вода - 1 л;
  • лавровий лист - 4 шт;
  • цукор - 50 г;
  • винний оцет білий або звичайний оцет 9% - 200 мл;
  • перець горошком, гвоздика - за смаком;
  • сіль за смаком.

Хрусткі кабачки на зиму: простий рецепт домашньої заготовки Для приготування закуски з кабачків на зиму обираємо молоді овочі з тонкою шкіркою, яку не потрібно чистити. Миємо кабачки, викладаємо підсохнути на кілька хвилин на паперові рушники. Потім нарізаємо кабачки кружальцями завтовшки 0,5-0,7 см.

Беремо 2 скляні баночки, в які ми будемо закривати наші кабачки. Стерилізуємо їх на водяній бані або в духовці, металеві кришки окремо кип'ятимо.

Популярні зараз

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

На дно кожної банки викладаємо кілька горошин перцю, лавровий лист, гвоздику або будь-які інші спеції на ваш смак. Потім заповнюємо банки доверху нарізаними кабачками і заливаємо повністю окропом. Закриваємо стерильними кришками і залишаємо на 5 хвилин.

Потім зливаємо воду з банок в каструлю, додаємо в неї цукор і сіль. Доводимо до кипіння, вливаємо туди оцет і знімаємо з вогню.

Заливаємо доверху гарячим маринадом кабачки в банках. Закручуємо їх стерильними кришками, перевертаємо, накриваємо рушником або ковдрою і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ставимо банки з нашими кабачками в прохолодне місце на тривале зберігання. Вже через 2 тижні хрусткі мариновані кабачки будуть готові, і їх можна дегустувати, не чекаючи зими.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачні і корисні оладки з кабачка і шпинату.