Today.ua

Грози і бурі в липні: синоптики налякали українців прогнозом на наступний місяць

Липень в Україні буде спекотніше, ніж червень, але погода обіцяє бути досить мінливої в цілому. Синоптики прогнозують періоди з дощами, грозами і навіть бурею, які будуть чергуватися з аномально спекотними днями. Середня температура повітря в липні буде в рамках 27 ... 31 градусів.

За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, липень почнеться з дощів, а з 4 липня варто очікувати сильної спеки. З 11 липня в Україну прийдуть короткочасні дощі і бурі. З 18 липня в країну знову повернеться спека, з 25 числа очікуються грози, і до кінця місяця дощові і сухі дні чергуватимуться між собою.

Згідно з прогнозом погоди на ресурсі Gismeteo, перша половина липня буде з помірними температурами, а ось остання декада червня буде спекотною - понад 30 градусів, з дощами і грозами. Синоптики Accuweather передають в Києві на липень сонячну і спекотну погоду, опади можливі 2 і 8 липня. Температура повітря протягом місяця становитиме від 22 до 27 градусів, без аномальної спеки. Південь України в липні буде оповитий спекою. Температура повітря в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях в липні не опускатиметься нижче 28 градусів. В деякі дні очікується до 29 ... 32 градуси. У західних областях в липні погода буде мінливою. В деякі дні стовпчики термометрів будуть опускатися до 21 ... 23 градусів, іноді буде спека до 28 градусів. Синоптики передають опади після 21 липня. Місцями будуть дощі з грозами і штормове попередження.

Раніше повідомлялося, скільки протримається циклон в червні на території України, і які області опиняться в епіцентрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ