Знаменитий пишний омлет Пуляр готують на сніданок у всьому світі. Страва стала відомою завдяки Аннетт Пуляр, яка жила в 19 столітті на французькому острові Мон-Сен-Мішель. Жінка мала свій готель і часто пригощала відвідувачів французькими стравами. Один з гостей готелю одного разу поділився з Аннетт своїм швидким способом приготування яєць, який жінка взяла до уваги.
Страва з яєць стала настільки популярною, що спочатку прославила острів, а потім - і всю Францію. Омлет назвали в честь Аннетт Пуляр. Від звичайної, знайомої кожному з нас страви, омлет Пуляр відрізняється тим, що білки і жовтки готуються окремо, утворюючи в результаті практично багатошаровий яєчний пиріг.
Рецепт французького омлету Пуляр
Інгредієнти:
- яйця курячі - 4 шт.
- молоко - 2 ст. л.
- сіль, спеції - за смаком
- вершкове масло
Відокремте жовтки від білків. Білки помістіть в холодну, чисту і суху миску, додайте до них щіпку солі. Збийте міксером до стійких піків.
Жовтки збийте віночком з молоком до однорідної консистенції.
Розігрійте сковороду, змастіть шматочком вершкового масла. Традиційно вважається, що змащувати її нічим не треба, адже омлет Пуляр готується в печі, але так як ми готуємо на плиті, то масло все-таки додати потрібно.
Вилийте жовтки і розподіліть по всій поверхні сковороди. Через хвилину викладіть зверху на жовтки білкову масу і закрийте сковороду кришкою. Смажте омлет 3-5 хвилин на мінімальному вогні.
Подають омлет розрізавши його навпіл і поклавши дві частини один на одну, щоб жовток був зверху. Прикрасити готову страву можна зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати пишну яєчню з помідорами і сиром на сніданок.