Today.ua

Дощі та грози не залишать Україну до кінця літа: синоптики розповіли про погоду на другу половину серпня

Погода в Україні до кінця серпня буде мінливою. Поступово в країну прийде осіннє похолодання, але будуть і періоди пекельної спеки. Синоптики передають, що максимальна температура повітря в серпні очікується +35 градусів, а мінімальна - +21 градус.

На цьому тижні в Україні помірно тепла погода. Циклон знизить температуру повітря до +24 ... +26 градусів, опади очікуються в західних і східних областях. При цьому в столиці, північних і центральних областях буде без дощів.

Після 17 серпня синоптики передають кілька спекотних днів, коли повітря прогріється до +30 ... +35 градусів. Найспекотніше очікується в центральній частині України, на узбережжі Чорного та Азовського морів, в Закарпатській області, а також в східних областях. До Дня незалежності, 24 серпня, стовпчики термометрів знову почнуть опускатися. В кінці місяця середня температура повітря буде близько +20 градусів вдень, і +13 градусів вночі.

Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує в серпні сім дощових періодів. За його словами, пік припаде на середину місяця. У другій половині серпня дощі будуть менш інтенсивними, але більш частими. Після 11 серпня синоптик віщує різке похолодання, і до кінця місяця пекельної спеки вже не буде.

Раніше повідомлялося, що синоптики прогнозують різкий перепад температури в серпні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ