Домашні чебуреки можна готувати із сезонних овочів, наприклад, з кабачків. Оригінальний рецепт звичної всім страви порадує своїм смаком. До того ж, чебуреки з кабачків, з додаванням фаршу і зелені, стануть прекрасним варіантом вечері для всієї родини. Ділимося рецептом і розкриваємо тонкощі приготування.
Рецепт домашніх чебуреків з кабачків
Інгредієнти:
- кабачки - 500 г
- фарш м'ясний - 250 г
- яйця - 2 шт.
- цибуля - 100 г
- борошно - 250 г
- молоко - 350 г
- зелень - 0,5 пучка
- сіль - 1 ч. л.
- перець - 1 ч. л.
- рослинна олія - 70 мл.
Беремо велику миску, трьом в неї кабачки на тертці, залишаємо на 10-15 хвилин, щоб овочі пустили воду.
Зелень миємо, викладаємо на паперові рушники, дрібно рубаємо. Одну цибулину чистимо і дрібно ріжемо.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Починаємо обсмажувати цибулю, додаємо до нього фарш, і обсмажуємо ще близько 10 хвилин, солимо і перчимо до смаку.
Другу цибулину чистимо і тремо на тертці, з'єднуємо з натертими і віджатими кабачками. Додаємо до них яйця, зелень, молоко і рослинну олію, все ретельно перемішуємо, вводимо поступово борошно. Молоко можна замінити сметаною, в цьому випадку можна додати менше борошна.
Тісто з кабачків солимо і перчимо, воно повинно вийде трохи густіше, ніж на млинці.
Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її олією. Викладаємо на сковороду порцію тіста, як на млинець середньої товщини, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні. Смажимо млинець до рум'яної скоринки.
Викладаємо м'ясну начинку зверху на млинець з кабачка, накриваємо її вільним краєм тіста і притискаємо краю, формуючи чебурек.
Накриваємо чебурек кришкою і обсмажуємо пару хвилин на одній стороні, потім - на іншій. Потім робимо те ж саме з рештою тестом і фаршем. І у вас вийде велика порція чебурек на всю сім'ю.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати курячі котлети з кабачком на обід або вечерю.