Today.ua

Догляд за помідорами: що робити, щоб плоди не тріскалися і не гнили при дозріванні

Дачники та городники часто стикаються з такою проблемою, як тріщини на помідорах. Плоди зав'язуються, ростуть, починають достигати, і коли до збору врожаю залишаються лічені тижні, раптово шкірка розкривається і помідори починають миттєво псуватися. Цю проблему ігнорувати не можна, і боротися з нею потрібно обов'язково.

Причиною появи тріщин на помідорах в першу чергу є неправильний полив рослин. Рясний полив помідорів під час спеки строго заборонений. Потім не дивуйтеся, звідки на помідорах тріщини. Під час спеки помідори потрібно поливати двічі на тиждень, а в дощову пору рекомендується поливати рослини не частіше ніж один раз на п'ять днів. Лити воду досвідчені городники радять безпосередньо під корінь.

Варто приділити особливу увагу догляду за помідорами в теплицях. Там вони тріскаються частіше, ніж на вулиці. Потрібно регулярно оглядати кущі на наявність перших ознак захворювань і створити правильний температурний режим. Для цього варто регулярно провітрювати приміщення, відкриваючи двері та кватирки.

Влітку повітря в теплиці легко і швидко нагрівається до високих температур. У зв'язку з цим зростання плодів сповільнюється, і шкірка помідорів стає твердою. Саме через це в подальшому при достиганні плода вона буде розтріскуватися. Якщо помідори висаджені в грунт, то вони не повинні весь день знаходиться під відкритим сонцем. Подбайте про створення тіні, наприклад, натягніть над помідорами сітку.

Раніше повідомлялося, які використовувати підгодівлю для домашніх томатів, щоб вони давали щедрий урожай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ