Today.ua

Десятикілометрова гірлянда і велетенський вертеп: у Києві відкрили головну ялинку країни

У Києві суботнього вечора, 18 грудня, засяяла вогнями головна ялинка країни. Розташувалась вона, вже традиційно, на Софійській площі. Цьогоріч організатори свята вирішили відійти від традиції і запалити ялинку не Миколая, як зазвичай, а на день раніше - 18 грудня.

Трохи "ялинкової" статистики

Як і в попередні роки, новорічне дерево збірне, зі штучних елементів. Жодна жива ялинка при його встановленні не постраждала. За інформацією з КМДА, цьогорічна ялинка має заввишки 31 метр.

Новорічне дерево прикрасили 20 тисячами куль – золотистих і червоних. А навколо нього розмістили – велетенський сяючий купол, якого змайстрували із 10 кілометрів гірлянд.

Тема цьогорічної ялинки – народження Ісуса Христа. Отож навколо новорічного дерева спорудили велетенський різдвяний вертеп, який символізує народження Спасителя. Тут є фігурка самого Ісуса, Діви Марії, Святого Йосипа, а також пастухів, янголів, колядників і царів. Одне слово – усе за біблейськими мотивами. Кажуть, що цьогорічний київський вертеп – найбільший у Європі.

Які ще зваби передбачили для киян і гостей столиці?

Біля ялинки також розташовані різноманітні фотозони, де можна буде зробити собі фото на згадку. Передбачені локації для дитячих розваг, а також упродовж різдв'яно-новорічних свят діятиме музей новорічних прикрас.

Для любителів активного відпочинку приготували ковзанку навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому. Вона зроблена у вигляді тунелю. Тут також є зони, де можна зігрітись і перепочити, а також щось перекусити і випити глінтвейну. Ціни на глінтвейн – від 90 до 180 гривень за келихи місткістю 0,25 та 0,35 мілілітра відповідно.

Цьогорічна головна ялинка країни має всі шанси потрапити до рейтингу найкрасивіших ялинок Європи, каже заступник київського градоначальника Валентин Мондриївський. Він також розповів, що організатори свята мали намір створити на Софійській площі такий собі "магніт для іноземців і гостей з областей України". І очевидно, їм це вдалося.

Нагадаємо, спеціалісти дали поради, як правильно прикрасити домашню ялинку для зустрічі нового 2022 року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ