Today.ua

Борщ у хлібі: оригінальний рецепт традиційної страви від українського кухаря

Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом борщу, який подається в житньому хлібі. Цей рецепт не може не сподобатися, адже всі інгредієнти смачні і корисні, а подача страви викликає естетичне задоволення. Борщ наливається прямо в "тарілку" з хліба і подається зі сметаною, часником і ароматними реберцями.

Хліб для борщу Клопотенко пропонує зробити самим, щоб він був свіжим і з хрусткою скоринкою.

Рецепт хліба

Беремо 500 мл теплої води, туди додаємо 24 г живих дріжджів і 2 ст.л. цукру. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Вийде опара.

Після цього змішуємо 500 г пшеничного і 200 г житнього борошна, додаємо 1 ч.л. солі, 20 г сухої ромашки, 2 ст.л. масла і опару. Вимішуємо наше тісто і залишаємо на 50 хвилин. Кладемо тісто в попередньо змащену маслом форму, в якій буде запікатися хліб. Випікати протягом години при 200 градусах.

Рецепт борщу

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Свинячі реберця запікаємо з сіллю, лавровим листям, часником, запашним перцем при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Нарізаємо готове м'ясо на шматочки.

Цілий буряк запікаємо в духовці протягом 1,5 годин. Коли він охолоне, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкою соломкою або натираємо на крупній тертці. Моркву також натираємо, цибулю і баклажан нарізаємо маленькими кубиками.

Квасолю попередньо перед варінням замочуємо на годину. Починаємо готувати зажарку для борщу: обсмажуємо цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, додаємо в сковороду баклажан, буряк і тушкуємо ще 2 хвилини. Додаємо томатну пасту, цукор і добре перемішуємо.

Картоплю чистимо і ріжемо середніми кубиками. Кладемо картоплю, запечені реберця і в'ялені груші в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо бульйон на невеликому вогні протягом 5 хвилин.

Додаємо в бульйон овочеву зажарку і квасолю і варимо ще 5-7 хвилин. Слідом в борщ йде квашена капуста, сіль з перцем і часник.

Перед подачею борщу потрібно зрізати у нашого готового хліба верхівку, дістати мякош і налити всередину хліба борщ.

Подавати страву потрібно зі сметаною, виклавши також м'ясо і посипавши зеленню.

Смачного!

Раніше повідомлялося, які три головні помилки в приготуванні борщу можуть зіпсувати його смак і колір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ