Today.ua

Бійців тероборони відправлятимуть на фронт: названі умови

Володимир Зеленський підписав закон №6521, згідно з яким бійців територіальної оборони можуть призивати на фронт. Нововведення набуло чинності 12 червня.

Таким чином, якщо до сьогодні територіальна оборона виконувала завдання лише в межах відповідної територіальної громади, то після набуття чинності новим законом ТРО зможе виконувати завдання на всій території України, включаючи райони ведення військових (бойових) дій, у тому числі тимчасово окуповані території.

Прийматиме рішення про те, кого з бійців залишати на місцях, а кого відправляти на фронт, буде головнокомандувач Збройних сил України. Потрапити до тероборони можуть усі бажаючі віком від 18 до 60 років, які служили у ЗСУ чи правоохоронних органах. Тих, хто не служив, зараховуватимуть після присяги. Усі військовослужбовці будуть гарантовано одержувати грошове забезпечення, безоплатну кваліфіковану медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров'я, при цьому за ними зберігається місце роботи, посада та заробіток на час служби.

Щоб стати добровольцем територіальної оборони, потрібно звернутися до військкомату за місцем прописки. При собі мати паспорт. Якщо місцеві загони тероборони вже переповнені, охочим можуть відмовити у прийнятті на службу.

Раніше повідомлялося, де і кому дозволено вручати повістки у воєнний час, і яке покарання загрожує за ухилення від служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ