Today.ua

Бабине літо і заморозки до -7 градусів: синоптики попередили українців про температурні перепади у жовтні

У жовтні українців чекає ще одне бабине літо в першій декаді місяця, а після короткочасного потепління почнеться період дощів і нічних заморозків. За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, жовтень порадує погодою на початку місяця, а під кінець жовтня розпочнеться затяжна осінь.

Синоптик прогнозує, що в перші дні жовтня в Україні пройдуть дощі, які триватимуть приблизно до 5 числа. До середини місяця, свята Покрови (14 жовтня) погода буде практично вересневою. Вдень потеплішає до +20 градусів тепла, опадів не передбачається.

Однак, вже через кілька днів температура повітря різко опуститься більш ніж на 10 градусів. Вдень очікується до +6 ... +8 градусів, почнуться дощі, а з 20 жовтня в країні очікуються нічні заморозки місцями до -7 градусів. Після 25 жовтня в Україні почнеться затяжна осінь. Дощів поки не передбачається, але буде холодно і холодно. В кінці місяця синоптик віщує ще один період потепління, коли на кілька днів стовпчики термометрів піднімуться до +8 ... +10 градусів. Погода в листопаді буде більше схожа на зимову, ніж осінню. З перших днів місяця почнуться холодні дощі, яким на зміну прийдуть дощі зі снігом. До 10 листопада у всіх регіонах України, крім південних, температура повітря вдень не підніматиметься вище нуля. В середині листопада випаде перший сніг.

Раніше синоптики поділилися прогнозом погоди в Україні на тиждень з 13 по 19 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ