Today.ua

Арестович оцінив мирну угоду з Росією та назвав терміни подальших переговорів

Олексій Арестович оцінив поточну військову ситуацію в країні, і, як і раніше, налаштований досить оптимістично. Радник голови ОП ще не говорить про закінчення війни, але сподівається, що Україна та Росія вийдуть незабаром на стадію підписання мирної угоди.

За словами Арестовича, через кілька років після підписання мирної угоди ситуація знову може загостритися, тому до цього часу влада має підготувати ЗСУ та громадянське суспільство.

"Переговори – це абсолютно окремий і дуже важливий трек, який готує мирну угоду. І, як ми розуміємо, ця угода визначить, спираючись на заслуги ЗСУ, подальший мир та подальшу підготовку до цілком можливого другого раунду через кілька років, до якого ми маємо провести дуже ефективну підготовку ЗСУ та всю країну до можливого повтору ситуації", - сказав Арестович.

Радник голови ОП додав, що за результатами проміжного етапу в Стамбулі Україна покращила свої позиції по всіх переговорних лініях.

"Найпростіший приклад: ми були вчора нейтральною державою без гарантій, а після цього проміжного етапу ми – нейтральна держава, але вже з гарантіями", - додав Арестович.

Як відомо, 1 квітня в онлайн-форматі розпочався ще один етап переговорів між українською та російською сторонами із підключенням робочих підгруп.

Арестович зазначив, що у російських соцмережах жителі РФ дуже незадоволені переговорною позицією Москви. Люди починають розуміти, що влада їх "зрадила".

Нагадаємо, відомий астролог розповіла, коли в Україні скінчиться війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ