Today.ua

Апетитні гречаники в томатному соусі: простий рецепт традиційної української страви

Альтернативою звичайним котлетам можуть стати гречаники. Це традиційна українська страва, яке в багатьох сім'ях чомусь забута. Готувати її зовсім не складно, до того ж гречаники виходять дуже смачними і ситними. Подавати їх можна як на обід, так і на вечерю з будь-яким гарніром.

Рецепт гречаників в томатному соусі

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Спочатку пропускаємо через м'ясорубку м'ясо і цибулю. Отриманий фарш змішуємо з 1 яйцем, додаємо сіль і перець. Далі всипаємо варену гречку і добре перемішуємо.

З готового фаршу формуємо котлети. Обвалюють котлети в борошні і викладаємо на розігріту сковороду з маслом. Смажимо на середньому вогні.

Приступаємо до соусу. Для цього дрібно нарізаємо 1 цибулину і натираємо моркву на крупній тертці. На сковороді пасеруємо овочі на середньому вогні. Додаємо до овочів томатний соус і тушкуємо помішуючи соус до кипіння.

Викладаємо в сковороду з соусом гречаники і тушкуємо під кришкою на повільному вогні ще близько 15-20 хвилин до повної готовності.

Смачного!

Раніше повідомлялося, які інгредієнти можуть зіпсувати смак м'ясних котлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ