Альтернативою звичайним котлетам можуть стати гречаники. Це традиційна українська страва, яке в багатьох сім'ях чомусь забута. Готувати її зовсім не складно, до того ж гречаники виходять дуже смачними і ситними. Подавати їх можна як на обід, так і на вечерю з будь-яким гарніром.
Рецепт гречаників в томатному соусі
Інгредієнти:
- М'ясо - 500 гр.
- Варена гречка - 150 гр.
- Яйце - 1 шт.
- Ріпчаста цибуля - 2 шт.
- Томатний соус/кетчуп - 200 гр.
- Морква - 1 шт.
- Сіль, перець - за смаком
- Борошно - для панірування
- Рослинна олія - для смаження.
Спочатку пропускаємо через м'ясорубку м'ясо і цибулю. Отриманий фарш змішуємо з 1 яйцем, додаємо сіль і перець. Далі всипаємо варену гречку і добре перемішуємо.
З готового фаршу формуємо котлети. Обвалюють котлети в борошні і викладаємо на розігріту сковороду з маслом. Смажимо на середньому вогні.
Приступаємо до соусу. Для цього дрібно нарізаємо 1 цибулину і натираємо моркву на крупній тертці. На сковороді пасеруємо овочі на середньому вогні. Додаємо до овочів томатний соус і тушкуємо помішуючи соус до кипіння.
Викладаємо в сковороду з соусом гречаники і тушкуємо під кришкою на повільному вогні ще близько 15-20 хвилин до повної готовності.
Смачного!
Раніше повідомлялося, які інгредієнти можуть зіпсувати смак м'ясних котлет.